Yggdrasil is een studentenstam voor jongvolwassenen die studeren aan de Wageningen Universiteit. Bij ons zijn ook studenten uit andere steden en van andere onderwijsinstellingen welkom net als niet-studenten of afgestudeerden. Onze leden variëren van doorgewinterde scouts tot mensen die nu in hun studie pas voor het eerst met scouting kennismaken. Een studentenscouting is geen doorsnee studentenvereniging, alles is veel kleinschaliger en er is niks verplicht (ook geen ontgroening!).

De groep is ruim dertig jaar geleden in het leven geroepen door enthousiaste scouts die ‘thuis thuis’ actief waren bij hun scouting, en in Wageningen ook graag scoutingactiviteiten wilden doen. We zijn toen aangesloten als stam bij de Wageningse scoutinggroep Die Wiltgraeff.

Iedere woensdagavond komen we samen op de blokhut in het bos van Die Wiltgraeff. Hier beginnen we de opkomst altijd met een lekkere (vegetarische) maaltijd. Vervolgens, nadat we onze onmisbare thee hebben gedronken, hebben we afwisselend een programma of “tussenopkomst”. Ook gaan we minstens twee keer per jaar samen op kamp, en zijn we altijd te vinden tijdens SSW, het gezamenlijke kamp met alle studentenstammen van Nederland.