De Yggdrasilstam is een scoutinggroep voor jongvolwassenen die studeren aan de Wageningen Universiteit. Maar bij ons zijn ook studenten uit andere steden en van andere onderwijsinstellingen welkom, net als niet-studenten of afgestudeerden. Onze leden variëren van doorgewinterde scouts tot mensen die pas voor het eerst met scouting kennismaken. Een studentenstam is geen doorsnee studentenvereniging, alles is veel kleinschaliger en er is niks verplicht (ook geen ontgroening!).

Onze groep is ruim veertig jaar geleden in het leven geroepen door enthousiaste scouts die ‘thuis thuis’ actief waren bij hun scouting, en in Wageningen ook graag scoutingactiviteiten wilden doen. We zijn toen aangesloten als stam bij de Wageningse scoutinggroep Die Wiltgraeff en nooit meer weggegaan!

Iedere woensdagavond komen we samen op de blokhut in het bos van Die Wiltgraeff. Hier beginnen we de opkomst altijd met een lekkere maaltijd. Vervolgens, nadat we onze onmisbare thee hebben gedronken, hebben we afwisselend een programma of “tussenopkomst”. De activiteiten zijn uiteenlopend, van uitjes naar de IKEA tot pionieren en een ouderwets kampvuuravondje. Daarnaast gaan we minstens twee keer per jaar samen op kamp, en zijn we altijd te vinden tijdens SSW, het gezamenlijke kamp met alle studentenstammen van Nederland.